Vatandaşlık Evrakları

GÜRCÜSTAN VATANDAŞLIĞI İÇİN BAŞVURU EVRAKLARI KABUL EDİLMEYE DEVAM EDİLİYOR

        BAŞAVURU SÜRECİ 25 Ekim 2013 tarihinde bitmiştir…

        Değerli Dostlar,

Gürcüstan Devleti, Türkiyede yaşayan Gürcü, Laz ve Çerkez kökenli Türk vatandaşlarına Gürcistan vatandaşlığı (çifte vatandaşlık) vermek için bir çalışma başlatmıştı. Bu çalışmanın neticesinde vatandaşlık başvuruları için evraklar kabul edilmeye devam ediliyor.

        Başvuru için gerekli belgeler aşağıda verilmiştir. Ayrıca aşağıda örnek dilekçe var,  bu örnek dilekçeyi kendinize göre düzenleyip yazabilirsiniz. Başvuru evraklarını biran önce teslim ediniz.

        Bu çalışmayı tüm Gürcü vakıf ve dernekler yürütmekte olup, sizlere yakın olan Gürcü vakıf ve derneklere başvuru evraklarını teslim edebilirsiniz.

………………………………………………………………………………………….

Yetişkinler için gerekli evraklar:

1- Nüfus cüzdanın Gürcüce tercüme edilmiş hali noter tasdikli.

2- Dilekçenin Gürcüce tercüme edilmiş hali noter tasdikli.

………………………………………………………………………………………….

18 yaşından küçükler için gerekli evraklar:

Vatandaşlık alacak kişi eğer 14 yaşından küçük ise;

1- Anne yada babadan vatandaşlık istediğine dair dilekçe

2- Anne ve babadan (ikisinden ) muvafakatname

3- Çocuğun doğum belgesi

4- Anne ve babanın (ikisinin) nüfus cüzdanı yada pasaport fotokopisi

Tüm bu belgelerin Gürcüce tercümesi edilmiş hali ve noter onaylı olmalıdır. Çocukların nüfus cüzdanlarında fotoğraf yok ise Nüfus cüzdana Apostil (kaymakamlık veya valilikten) vurulması gerekiyor.

Eğer çocuk 14 ve 18 yaş arası ise yukarıdaki belgelerin aynısı olacak, ancak vatandaşlık istek dilekçesi çocuk tarafından yazılacaktır.

Not: Yeminli tercüme ve noter tasdik işlemler için destek talep edenler bizden yardım alabilirler.

GÜRCİSTAN ŞİRKET KURULUMU …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir